Επιλογή γλώσσας: Change language to Greek Change language to English
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 9216304    

Αμανίτα, ψιλοκύβη, μύκης, Μυκήνη, Μυκηναίος..

Share this
Αμανίτα, ψιλοκύβη, μύκης, Μυκήνη, Μυκηναίος..

Η περιοχή της Αργολίδος προσφέρει φυσικό κάλλος, αρχαία μνημεία, παραδοσιακή κουζίνα, όμορφα καμπίσια και ορεινά χωριουδάκια και πολλές άλλες εκπλήξεις. Η διαδρομή από την παλαιά εθνική οδό που ξεκινά από την Κόρινθο έχει απόληξη το ωραίο Ναύπλιο του οποίου ένα κομμάτι φωτογραφικά το παρουσιάζουμε σε άλμπουμ εδώ.
Περνά από τα Δερβενάκια, ιστορικό τοπίο -ή συντριβή του Δράμαλη - και ταυτόχρονα τοπίο προστατευόμενου φυσικού κάλλους η κοιλάδα με τα πλατάνια και τον δρόμο που οδηγεί στις Μυκήνες.
Αν κάποιος αποφασίσει να επισκεφτεί και την Αρχαία Νεμέα σίγουρα προσθέτει ακόμα μεγάλη αξία στην εκδρομή αυτή.
Εδώ θα σταθούμε σίγουρα σε κάποιες φωτογραφικές αποτυπώσεις από την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και του καταπληκτικού του Μουσείου καθώς και σε μία αφήγηση για την προέλευση του τοπωνύμιου των Μυκηνών που βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα από τον Carl A.P.Puck στο βιβλίο του "τα μυστικα της αρχαίας ελευσίνας, τα μανιτάρια της θεάς" του εκδοτικού οίκου "cyceon tales" .. το οποίο συνιστούμε και να αγοράσετε.. "o Περσέας.. λοιπόν ..ήταν συλλέκτης μανιταριών και κατά την διάρκεια μιας εκδρομής του στις Μυκήνες έκοψε ένα μανιτάρι, κάτω από την Ακρόπολη των Μυκηνών ανοίγοντας έτσι μια πηγή, με αποτέλεσμα να αναβλύσει νερό από μια υπόγεια δεξαμενή από την οποία υδρεύονταν η πόλη. Λόγω αυτού, έδωσε μια καινούργια, ψευδή ετυμολογία στο όνομα της πόλης, από το "μύκης", δηλαδή μανιτάρι.. Η πόλη προϋπήρχε του συγκεκριμένου περιστατικού, το οποίο σηματοδοτεί τη μετάβαση από την κυριαρχία του θηλυκού - όπως διατυπώνεται από τον συμβολισμό της περίφημης "Πύλης των Λεόντων".. στην επικράτηση του ανδροκρατούμενου πολιτισμού ύστερα από τη μετανάστευση των ινδοευρωπαϊκών φυλών. Στην πραγματικότητα, το όνομα προέρχεται από τον πληθυντικό της αδελφότητας της Μυκήνης και της βασίλισσάς της, που ήταν κάτι αντίστοιχο με τις Γοργόνες και τη Μέδουσα. Η βασίλισσα αυτή ήταν μία από τις σπουδαιότερες Αρχόντισσες του παρελθόντος, η "ευστέφανος" Μυκήνη, θυγατέρα του τοπικού ποταμού Ινάχου και σύζυγος του Αρέστορα. Η Μυκήνη και ο Αρέστωρ έφεραν στον κόσμο το βοσκό Αργο, που ήταν φύλακας της Ιούς, της γυναίκας - αγελάδας. Ο σύντροφος της αρχόντισσας έλαβε επίσης απ' αυτήν την επωνυμία Μυκηναίος"..
Αυτά λοιπόν φίλοι μας, τα υπόλοιπα καλείστε να τα ανακαλύψτε μόνοι σας στην περιοχή η οποία είναι ατέλειωτη και ανεξάντλητη..
Επόμενη επίσκεψη δείτε στο blog.ansa.gr μας την φωτογραφική μας επίσκεψη στο Ηραίο του Άργους..
Δείτε εδώ στο fb άλμπουμ 225 φωτογραφιών..

Share this page

Share this