Επιλογή γλώσσας: Change language to Greek Change language to English
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 9216304    

Οδηγώντας στο κέντρο της Αθήνας

Share this

Οδηγώντας στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος)

See photo album here

Δεν θέλουμε και θα μπορούσαμε να πρωτοτυπήσουμε. Απλά να περιηγηθούμε στη πόλη κάπως διαφορετικά. Ας πούμε με ένα ολοκαίνουργιο ευέλικτο και οικονομικό Fiat 500c και με τα μάτια ανοιχτά στο παρόν και το παρελθόν της Αθήνας.. και ό, τι δούμε..!

Ξεκινάμε το tour λοιπόν από σήμερα από την περιοχή της πλατείας Συντάγματος. https://goo.gl/maps/Fbpt5z8XLry.
Με αφετηρία την ANSA car Rental, Λεωφόρο Συγγρού 27Β πλησιάζουμε χαλαρά την πλατεία Συντάγματος ακολουθώντας στην Λεωφόρο Αμαλίας η οποία πιάνει από την πύλη του Αδριανού. Δεξιά μας ο Εθνικός Κήπος και αριστερά η Αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου. Στη πορεία δεξιά μας το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

Οδηγώντας απαλά, επιτρέπουμε στον εαυτό μας μια μικρή στάση μπροστά για να πάρουμε και μείς μέρος στην ιεροτελεστία της φωτογράφησης των τσολιάδων με τα εντυπωσιακά ενδύματα και το χαρακτηριστικό περπάτημα. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε αριστερά για να κυκλώσουμε το Σύνταγμα σιγά σιγά.

Παρκάρουμε για λίγο στο ιδιωτικό πάρκιν της οδού Φιλελλήνων. Δεν αποκλείουμε όμως να βρούμε και ελεύθερο πάρκιν στην οδό Νίκης είναι Σάββατο και το 500c Fiat είναι τόσο βολικό! Φοράμε γυαλιά και ακουστικά που ανιχνεύουν το παρελθόν και να τα αποτελέσματα. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η πλατεία Συντάγματος χαρακτηρίζεται από την αρχιτεκτονική των τριών πλευρών. Πλούσιοι μεγαλοαστοί, προύχοντες ομογενείς της Αθήνας του 19ου Αιώνα προτιμούσαν να κατοικούν όσο πιο κοντά γίνεται στα ανάκτορα. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο των πολυπληθών μονοκατοικιών στην περιοχή αυτή αλλά και όμορφων δημοσίων κτηρίων και καταστημάτων στις οδούς πανεπιστημίου και Σταδίου.

"Βλέπουμε" λοιπόν γύρω - γύρω ξενοδοχεία, Grand Bretagne (οικία Δημητρίου), το Grand Hotel, το "Αγγλία" και "των Ξένων" αλλά και μονοκατοικίες όπως Σκουλούδη Βούρου, Πάλλη και μέγαρο Λουριώτη - Νεγρεπόντη.

Ιστορικό επίσης στη Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου στη θέση του σημερινού ξενοδοχείου Athens Plaza το καφενείο Ζαχαράτου πιο "βαρύ" (σημαντικό) πολιτικά και από τη Βουλή των Ελλήνων!
Αυτά και πολλά άλλα πανέμορφα και σημαντικά κτίρια υπήρξαν και σήμερα ακόμη μερικά κουφάρια τους, γύρω από την πλατεία, απολαύστε τις σημερινές φωτογραφίες της περιοχής και μερικά καρτ ποστάλ του παρελθόντος.
https://goo.gl/maps/Fbpt5z8XLry
See photo album here

Share this page

Share this