Επιλογή γλώσσας: Change language to Greek Change language to English
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 9216304    

Μην χάνετε λεπτό και με ansa rental στο Καρπενήσι

Share this

Καρπενήσι:

«Βρίσκεται 78 χιλ. από την Λαμία. Είναι μεγάλη ορεινή κωμόπολη στη πλαγιά του βουνού Βελούχι, του αρχαίου Τυμφρηστού, με εντυπωσιακά αλπικά τοπία.

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας βρισκόταν σε ακμή και ήταν εμπορικό, διοικητικό και εκκλησιατικό κέντρο της περιοχής. Λειτουργούσε σχολή από το 1645 ως το 1814 για ανώτερη μόρφωση. Ιδρυτής της Σχολής ήταν ο Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός.

Μετά την επανάσταση του 1821 και για αρκετά χρόνια ονομάστηκε Οιχαλία. Οι εκδρομές στις γύρω περιοχές θα σας μείνουν αξέχαστες. Μπορείτε να κάνετε και ορειβασία στον Τυμφρηστό, όπου υπάρχει καταφύγιο». Παράλληλα από εξειδικευμένους συλλόγους υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές προτάσεις πεζοποριών, τρέκιν, ορειβασιών, εκδρομών και άλλων δραστηριοτήτων). Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες είναι πάρα πολλά και είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν. Θα λάβετε και θα νιώσετε πολλές εκπλήξεις φιλοξενίας από τους ντόπιους. Το ανωτέρω απόσπασμα είναι μια απέριττη εισαγωγή από τον Μπλε Οδηγό στο τοπίο του Καρπενησίου που είναι δύσκολο κανείς να περιγράψει με λίγα λόγια. Όμως θα το προσπαθήσουμε σε επόμενο χρόνο.. 2019-05-02 Αθήνα.

Με αφορμή μια υπέροχη εκδρομή με διαμονή και επισκέψεις σε μονές και χωριά σας προτείνουμε να επιλέξετε προς ενοικίαση ένα από ποιοτικά αυτοκίνητα της www.ansa.gr και να ταξιδέψετε το γρηγορότερο προς την ωραία αυτή ορεινή πόλη.

Share this page

Share this