Επιλογή γλώσσας: Change language to Greek Change language to English
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 9216304    

Εκεί που ο Δίας έσπειρε τον Αιακό..

Share this
Εκεί που ο Δίας έσπειρε τον Αιακό..
Έχουμε δώσει υπόσχεση και συνάμα θεωρούμε υποχρέωσή μας στον Πίνδαρό και τους ήρωες - νικητές των Νέμεων να επισκεφτούμε  την Αρχαία και Νέα Νεμέα, να κλείσουμε τα μάτια, να ταξιδέψουμε πολλά χρόνια πίσω.. και να τους συναντήσουμε..  Μια μέρα του Νοέμβρη λοιπόν, μέρα τύπου άνοιξης θα λέγαμε, ευκαιρίας δοθείσης δηλαδή διαθεσιμότητας του πολύχωρου και οικονομικώτατου  NISSAN NOTE DIESEL από πλευράς της ANSA car rental, απαγάγαμε το άσπρο άτι και κάναμε κατά κάτω.. Κανένα πρόβλημα.. ακούραστο, άνετο, αχόρταγο για χιλιόμετρα και προπαντός όχι λαίμαργο σε καύσιμα λίγα χιλιόμετρα μετά τα διόδια του Αγίου Βασιλείου στρίψαμε δεξιά για να βρεθούμε μέσα από ένα φίλιο επαρχιακό δρόμο σε φιλόξενους αρόσιμους αγρούς με ελιές και νεκταρένια αμπέλια σε μία από τις ιερές κατοικίες του Βασιλιά των Θεών Νέμειου Δία. Εδώ στο χώρο τούτο λένε, λέει ο Πίνδαρος, ο Δίας σε μήτρα μητέρας έσπειρε ένα μεγάλο ήρωα τον Αιακό..
Εδώ λοιπόν συναντάται ο μύθος και η σκληρή πραγματικότητα. Γιατί δεν είναι δυνατόν να το βάλεις κάτω και να υποκύψεις στην νομιμότητα ή τον παραλογισμό του κλειδαμπαρωμένου για week end  χώρου λόγω ένδειας (χρημάτων?) και φαιας ουσίας  φυλάκων και αρχόντων του ελληνικού κράτους..  και να (από)φύγεις άπραγος.. Βρήκαμε όμως πανεύκολα τον τρόπο να πλησιάσουμε την κατοικία του πολιούχου Δία και να συνομιλήσουμε μαζί του με το τρόπο μας.. Υπέρμετρο "Εγώ"; δέος; πείσμα; τιμή; μανία; μέθη; Γιατί είναι αδύνατο αυτός ο χώρος και ο εξουσιαστής του να μην επηρεάζει κάτοικους και επισκέπτες τόσο με την γονιμότητα των αγρών, την ευμάρεια της Γής και το απαιτητικό κρασί του Διονύσου!  Χαίρε άξιε Stephen G. Miller μέγα αναγεννητή του ελληνικού πνεύματος..
Δείτε φίλοι μας την συνέχεια στις φωτογραφίες και επισκεφτείτε την πόλη της  Νεμέας  με ένα NISSAN NOTE DIESEL ή οποιοδήποτε άλλο ANSA car hire επιθυμείτε και ελάτε να συζητήσουμε.. Και για το δικό σας το καλό έχουμε καλές συστάσεις να σας δώσουμε δύο (2) ταμάμ ταβέρνες στη περιοχή. Αυτή του Δαναός και Αναστάσης  Grill https://www.facebook.com/DanaosAnastasisGRILL/ +302746 024124 και αυτή της Κυρα-Αθηνάς ή Σοφού με σπεσιαλιτέ αυθεντική αργίτικη συνταγή κόκκορα κοκκινιστό καθώς και σχάρας  +302746023070, +306977356234 Ηρώων 9, gsfs69@gmail.com
Ραντεβού στη Νεμέα λοιπόν και επισκεφτείτε τα παραπάνω links με πολλά περισσότερα στοιχεία..
See Photos here in the face book of ANSA.
https://goo.gl/maps/rJxzKysbpQF2
http://www.athinorama.gr/travel/travelideas/articles.aspx?artid=1000375
http://www.tovima.gr/travel/article/?aid=120152
http://kalokeri.blogspot.gr/search/label/Νεμέα

Share this page

Share this