Επιλογή γλώσσας: Change language to Greek Change language to English
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 9216304    

Παλαμήδιος άθλος.. 999 σκαλοπάτια..

Share this

Το Ναύπλιο αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών όλο το χρόνο. Εποχούμενοι στους στενούς δρόμους της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους θαυμάζουμε τα κτίρια με την έντονη προσωπικότητα και την βαριά ιστορία, τα καλλιτεχνικά εμπορικά καταστήματα, τα smart καφέ με τους ανέμελους εραστές τους, τα boutique ξενοδοχεία, το γραφικό λιμάνι με το υπό ανακαίνιση φρούριο Μπούρτζι, καθώς και το επιβλητικό Παλαμήδι.. Παλαμήδι: Το φρούριο του Παλαμηδιού, αποτελεί ένα από σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Η κατασκευή του φρουρίου πραγματοποιήθηκε από το 1711 έως το 1714. Από το Παλαμήδι με αρχηγό τον Στάϊκο Σταϊκόπουλος ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, έπειτα από μακρόχρονη πολιορκία. Τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου 1822.
Φέτος με πρωτοβουλία της τοπικών παραγόντων και του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου πραγματοποιήθηκε πρωτότυπο αθλητικό event o Παλαμήδιος 'Αθλος. Είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.
Επικοινωνία:
Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος - ΔΟΠΠΑΤ. Δήμου Ναυπλέων. Λέωφόρος Ναυπλίου - Νέας Κίου 1 +302752099085 info@nafpliocastlerun.gr, http://www.nafpliocastlerun.gr.
Δείτε εδώ ξενοδοχεία στο Ναύπλιο.
Δείτε εδώ δικιές μας επιλεγμένες φωτογραφίες..

Share this page

Share this