Επιλογή γλώσσας: Change language to Greek Change language to English
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 9216304    

Παρά θῖνα Αθήνας, Πέραμα, Σαλαμίς

Share this

Παρά θῖνα Αθήνας, Πέραμα, Σαλαμίς, Σαλαμίνα

Η φύση προ πολλού έχει κάνει τα δώρα της. Η ιστορία (ή αγώνες των λαών για ελευθερία και ανεξαρτησία) δεν κάνει δώρα αλλά πριμοδοτεί ισχυρά locations και τα κάνει αθάνατα. Έτσι λοιπόν και η Σαλαμίνα έχει μείνει στην ιστορία του πολιτισμού σαν ένα πολύ ισχυρό τοπωνύμιο (όνομα νησιού) και μνημείο που αξίζει να γνωρίσετε την ιστορία του και πολύ περισσότερο να το επισκεφθείτε. Θα μείνετε κατάπληκτοι από τις εναλλαγές του τοπίου, το χρώμα του ουρανού και της φύσης, τις καμπύλες της γης που σμίγει με την θάλασσα και τις ερωτοτροπίες των όμορφων σκαριών με το γυμνό κορμί της. Δεν χρειάζεστε πολύ σκέψη, χρόνο και χρήμα. Είναι απαραίτητα ένα αυτοκίνητο, ένα smart phone, ένας τοπικός χάρτης Πειραιά και Σαλαμίνας για πρακτικούς λόγους. Χρειάζεστε ένα καπέλο για τον ήλιο, μία καλή φωτογραφική μηχανή, μία ψαλίδα κοπής χόρτων (για θυμάρι πχ), αθλητικά παπούτσια, ένα τουριστικό οδηγό, μια ιστορία για κάτι παραπάνω, όρεξη για ψαράκι, καλή διάθεση για να δεχθείτε άριστη εξυπηρέτηση, παρατηρητικότητα, καλλιτεχνική ματιά, και ζήλο για εξερεύνηση. Βέβαια όλα αυτά ανακατεμένα με καλή μουσική, καλό καφέ γλυκό και παγωτό. Δρόμοι και σηματοδότηση ικανοποιητική, εκκλησιές πολλές, πόλις και συνοικίες περιποιημένες, σπίτια καλά διατηρημένα.
Λίγα λόγια για τα ενδιαφέροντα σημεία της Σαλαμίνας (*).
Με το φέρυ θα περάσετε στη πόλη Παλούκια. Θα κατευθυνθείτε νότια για να δείτε το χώρο του αρχαίου λιμανιού της Σαλαμίνας με ίχνη εγκαταστάσεων και ένα όμορφο κάτασπρο μνημείο. Το σημείο είναι και βιότοπος και πλήρης οστράκων. Νοτιότερα και ανατολικά σε κορυφαίο σημείο βρίσκεται το επιβλητικό μνημείο των Σαλαμινομάχων που με τόλμη, ανδρεία, ασπίδα και βέλη κατατρόπωσαν και έδιωξαν ταπεινωμένους τους Πέρσες προς το Φάληρον - Ασίαν. Ο δρόμος θα σας καλέσει προς τα νότια με κατεύθυνση προς το Αιάντιο (*). Θα σας δώσει την ευκαιρία επίσκεψης της περίφημης σπηλιάς του Ευριπίδη αλλά και του μυκηναϊκού ανακτόρου - Ακρόπολης Κανακίων. Εσείς όμως θα αφήσετε την επίσκεψη αυτή για μία άλλη φορά όταν θα διαθέσετε περισσότερο χρόνο. Ακολουθείστε βόρεια τον παραλιακό δρόμο προς την λεωφόρο Ρέστη Άγιο Νικόλαο για να αντικρίσετε ένα πανέμορφο κόλπο με τις αμέτρητες ξύλινες ή τσιμεντένιες θαλασσοδαρμένες σκάλες.. Επιλέγετε πολυθρόνες και τραπέζι για ένα απολαυστικό καφέ με θέα ή ταβέρνα για καλαμάρι και γαύρο σε οικονομικές τιμές.
Άριστες οι εντυπώσεις, αξέχαστες οι στιγμές πολλές οι υποσχέσεις για επανάκαμψη. (**)
Γύρος Σαλαμίνας εδώ: https://goo.gl/maps/eWkDHk7mAhL2

(*) Μυθικό, ιστορικό νησί η Σαλαμίνα. Όταν θα δείτε τους αμέτρητους κόλπους της θάλασσας και την εσωτερική μορφολογία του εδάφους της θα καταλάβετε γιατί η τραγωδία του Σοφοκλή "Αίας" είναι τόσο ενδιαφέρουσα. "Ενδοξη Σαλαμίνα, θαλασσόπληκτη, ξακουσμένη παντού και τρισόλβια (τρισευτυχισμένη)" Αίας: "τεράστιος","χειροδύναμος", "φοβερός", "λαϊκός ήρωας για τους Αθηναίους" γιός του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα, τραγικός ήρωας του πολέμους της Τροίας (αυτοκτόνησε μην αντέχοντας προσβολή)

Photos here:

(**) Η Σαλαμίνα είναι κοντά, προτείνουμε το ευέλικτο και ατίθασσο αυτοκίνητο: 

Small Peugeot 108 A/C 5 doors
2 Passengers (out of 4 seats)
5 Doors
1 Suitcase
Manual Transmission
Air Conditioning
starting from 35,00EUR / per day
Book this car.

Share this page

Share this