Επιλογή γλώσσας: Change language to Greek Change language to English
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 9216304    

Λίγο πιό έξω από την Αθήνα

Share this

Λίγο πιό έξω από την Αθήνα

H Αττική περιβάλλεται από θάλασσα προς τα βόρεια, ανατολικά και νότια. Τα νότια προάστια της πόλης, που βρίσκεται στην ακτή του Σαρωνικού κόλπου, προσφέρoυν πολλές ευκαιρίες για βόλτα κατά μήκος της παραλίας. Εκεί θα βρείτε πολλές όμορφες και οργανωμένες παραλίες, εμπορικά κέντρα και νυχτερινά κέντρα (κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού). Από την αντίθετη κατεύθυνση, στο Μαρούσι (ένα προάστιο βόρεια του κέντρου), μπορείτε να βρείτε το Ολυμπιακό Στάδιο όπου έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004. Η Κηφισιά (ένα άλλο προάστιο βόρεια του Αμαρουσίου), αξίζει μια επίσκεψη, όπου εκεί βλέπετε όμορφες βίλες, εντυπωσιακά αρχοντικά, καταπληκτικά καταστήματα και εστιατόρια.

Η γειτονική πόλη του Πειραιά στην Αθήνα είναι το κύριο λιμάνι της Ελλάδας από όπου οι περισσότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα νησιά του Αιγαίου ξεκινούν από αυτό.
Μια άλλη σημαντική τοποθεσία είναι το μοναστήρι Δαφνίου (11 χλμ δυτικά), ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας (12ος αι.) με μοναδικά ψηφιδωτά. Άλλα σημαντικά μνημεία είναι η Μονή Καισαριανής (5 χιλιόμετρα ανατολικά), η οποία ιδρύθηκε τον 2ο αιώνα και ανακηρύχθηκε Μνημείο υφηλίου το 1990 από την UNESCO.

Το Σούνιο βρίσκεται 58 χιλιόμετρα νότια με εκπληκτική θέα και το Ναό του Ποσειδώνα (5ος αι. Π.Χ.). Μετά από μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής , μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή της μάχης του Μαραθώνα (490 π.Χ.) με τους τύμβους των πεσόντων στη μάχη του Μαραθώνα και των Πλαταιών.
Επίσης θα δείτε το Amphiareion (48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά), της Vavron ( 38 χιλιόμετρα ανατολικά) και τον αρχαιολογικό χώρο της Ραμνούντος (κοντά στο Μαραθώνα). Η Αθήνα είναι μια λεκάνη που περιβάλλεται από τα υπέροχους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας με το ανακαινισμένο καζίνο, την Πεντέλη και τον Υμηττό.

Άλλος ενδιαφέρον χώρος είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας 23 χιλιόμετρα

Αν θέλετε να αφήσετε περιοχή της Αττικής πίσω σας, ρίξτε μια ημερήσια εκδρομή:
Η πόλη του Ναυπλίου: Η πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους - με τη γοητευτική παλιά πόλη και τα μετά-βυζαντινά, μεσαιωνικά και νεοκλασικά μνημεία.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών και της Τίρυνθας που ήταν το κέντρο του μυκηναϊκού κόσμου και έδωσε το όνομά του σε έναν πολιτισμό που υπήρξε γύρω στο 12ο αι. Π.Χ.
Το Ασκληπιείο και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το πιο διάσημο αρχαίο δημιούργημα και καλύτερα διατηρημένο από όλα τα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λαμβάνει χώρα ένα διάσημο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που φιλοξενεί παραγωγές από όλο τον κόσμο.

Επίσης η Αρχαία Ολυμπία, όπου γεννήθηκαν η Ολυμπιακοί Αγώνες, κάθε τέσσερα χρόνια η ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα.
Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε ένα επιβλητικό τοπίο στους πρόποδες του βουνού Παρνασσού.

Share this page

Share this